ARTICOLE


 

Au trecut 6 luni de la ultima vizită la medicul stomatolog?
De ce să așteptați până prezentați dureri?
Programează-te telefonic, simplu și rapid la numărul de telefon 0749 295 392!

Dușul bucal, periuța de dinți și ața dentară sunt instrumente indispensabile igienei orale. Igiena dentară trebuie să fie prima noastră grijă atunci când ne dorim o dantură sănătoasă. Nu este suficient să avem un zâmbet alb și strălucitor dacă nu avem și o gingie sănătoasă. De cele mai multe ori din dorința de a avea dinți cât mai albi traumatizăm...

O coroana este o reconstructie care acopera un dinte pentru a-i reda acestuia forma si dimensiunea normala, consolidand si imbunatatind aspectul dintelui. Coroanele sunt necesare atunci cand dintele este distrus intr-o mare masura si plombele nu pot rezolva aceasta problema. Coroanele sunt de asemenea utilizate ca sa sustina o plomba mai mare...

~Ce reprezinta coroanele ceramice fara structura metalica?
Coroane cu substructuri metalice si invelis ceramic fac cea mai mare parte din restaurarile protetice fixe. Astfel, in functie de materialul din care sunt realizate coroanele fizionomice variaza din punct de vedere calitativ, rezistentei in timp, metoda de fabricare si pret.

Tratamentul de albire dentară este unul dintre cele mai solicitate servicii de estetică dentară, acest fapt fiind o reacţie a importanţei tot mai mare pe care societatea contemporană o acordă înfăţişării exterioare. În aceste condiţii nu este de mirare că albirea dinţilor este o procedură solicitată în special de persoanele supuse atenţiei ochiului...

-30 de minute nu indepartati din gura compresele care v-au fost plasate de medic pe locul extractiei pentru a permite formarea unui cheag sangvin in alveola dintelui. Nu schimbati compresele si tineti-le strans. Daca dupa cele 30 de minute dupa ce aruncati compresele, sangerarea continua, mergeti la farmacie si achizitionati un set de comprese...

Caria dentara apare atunci cand bacteriile din cavitatea bucala produc acizi care ataca dintele. Netratata, caria dentara se poate complica cu infectii si poate duce chiar la pierderea dintelui.
Caria dentara poate fi prevenita prin periajul dintilor si folosirea atei dentare cu regularitate, prin controale stomatologice periodice, prin periajul...

Majoritatea medicilor dentişti recomandă folosirea unei periuţe cu peri moi pentru îndepărtarea plăcii bacteriene şi a resturilor alimentare dintre dinţi. De asemenea, sunt recomandabile periuţele cu capul mic, pentru că pot să ajungă mai bine în toate zonele cavităţii bucale, inclusiv la dinţii din spate. Multe persoane preferă periuţele...

Tratamentul endodontic sau tratamentul de canal (popular se mai numeste "scoaterea nervului") este o succesiune de proceduri terapeutice care are ca rezultat final eliminarea infectiei de la nivelul pulpei dentare si protejarea zonelor decontaminate de alte agresiuni microbiene.
Un tratament endodontic corect se desfasoara pe parcursul mai multor...

Fiecare persoana a auzit cel putin o dată: "Vă aștept la cabinet peste 6 luni pentru un control periodic de rutină." De ce suntem chemați cel puțin de două ori pe an în cabinetul stomatologic?

Consultul stomatologic de rutină are ca scop detectarea patologiei orale în stadiu incipient. Haideți să luăm ca și exemplu caria dentară. O primă etapă a cariei este reprezentată de demineralizarea smalțului dentar, formând așa numita "pată albă", cretoasă. Detectată în acest stadiu, caria este reversibilă. Tratamentul este foarte simplu și puțin costisitor: o remineralizare a smalțului va rezolva problema. Atunci de ce nu ne prezentăm de bună voie în cabinet când avem cariile în acest stadiu? Pentru că nu simțim nicio durere. Nu avem niciun stimul care să ne împingă spre a ne programa la stomatolog.
Totuși, netratată, această carie incipientă va continua să patrundă spre interiorul dintelui, trecând de joncțiunea smalț-dentină. Odată patrunsă în dentină, vom începe să simtim o anumită sensibilitate. Această sensibilitate se amplifică odată cu dezvoltarea cariei. Deoarece la inceput durerea provocată nu este de intensitate mare, tindem să o ignorăm. Având alte priorități în viața de zi cu zi, nu ne vom prezenta la doctor doar pentru o simplă și mică sensibilitate. Cu cât avansează însă, caria ne va provoca durere tot mai mare, în special la contactul cu rece sau dulce. Pană caria nu este foarte aproape de camera pulpară, durerea va fi prezentă atâta timp căt dintele este în contact cu stimulul.
În momentul în care durerea este destul de mare încât să ne aducă în cabinetul stomatologic, caria dentară este deja într-un stadiu avansat, ajungând extrem de aproape de camera pulpară. De aici nu mai este foarte mult până pulpa dentară va fi afectată, vitalitatea dintelui având zilele numărate. Tratamentul este deja mult mai complex și mai costisitor decât al unei carii incipiente, prezentă doar la nivelul smalțului.
Ce trebuie să facem pentru a nu ajunge aici? Să ne prezentăm de două ori pe an la controlul stomatologic de rutină. Medicul stomatolog va realiza o igienizare completă a cavității orale: detartraj (doar atunci când este cazul), periaj profesional, air flow și fluorizare. Aceste manopere presupun riscuri minime și costuri mult inferioare altor tratamente dentare complexe.
După o curățare migăloasă a cavității orale, stomatologul poate observa orice neregularitate în ceea ce privește dinții sau mucoasa orală. Dacă există carii sau alt fel de patologie, acestea pot fi detectate în stadiu incipient, ceea ce crește foarte mult șansa reușitei unui tratament rapid și simplu.
www.doctoruldedinti.info

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți