Tratamentul endodontic

04.05.2018

Tratamentul endodontic sau tratamentul de canal (popular se mai numeste "scoaterea nervului") este o succesiune de proceduri terapeutice care are ca rezultat final eliminarea infectiei de la nivelul pulpei dentare si protejarea zonelor decontaminate de alte agresiuni microbiene.
Un tratament endodontic corect se desfasoara pe parcursul mai multor etape:
Indepartarea pulpei dentare atat din camera pulpara cat si de pe canalele radiculare.
Curatarea, dezinfectia si prepararea camerei pulpare si a canalelor radiculare cu ace endodontice specifice si solutii de irigare.
O medicatie specifica poate fi plasata pe canalele radiculare pentru cateva saptamani. Aceasta este o etapa optionala si este cu atat mai importanta cu cat infectia pulpara este mai severa.
Ultima etapa a oricarui tratament endodontic este obturatia de canal. Aceasta procedura presupune sigilarea canalelor radiculare cu materiale de obturatie specifice.
Cand se apeleaza la tratamentul endodontic ?
Tratamentul endodontic este indicat in cazul infectiilor pulpare sau cand se considera ca o viitoare infectie a pulpei dentare este inevitabila.
In asemenea situatii, tratamentul de canal este necesar pentru a salva dintele si a preveni complicatiile ce ar putea aparea in tesuturile situate sub dinte.
Daca dintele a suferit distructii avansate sau infectia este extrem de severa si se considera ca un tratament endodontic ar esua, extractia dintelui poate ramane singura optiune de tratament.
Tratamentul endodontic se efectueaza sub anestezie locala.
Sursa: www.infodentis.com 

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți