Dușul bucal sau ața dentară – ce să alegem?

03.08.2019

Dușul bucal, periuța de dinți și ața dentară sunt instrumente indispensabile igienei orale. Igiena dentară trebuie să fie prima noastră grijă atunci când ne dorim o dantură sănătoasă. Nu este suficient să avem un zâmbet alb și strălucitor dacă nu avem și o gingie sănătoasă. De cele mai multe ori din dorința de a avea dinți cât mai albi traumatizăm gingiile prin periaj incorect și prin utilizarea incorectă a aței dentare. Conform studiilor, s-a demostrat că dușul bucal este mult mai eficient decât ața dentară în igiena orală.

Avantajele dușului bucal:
-nu rănește gingia, nu provoacă sângerare, în acest sens poate fi folosit și de către pacienții cu gingii sensibile;
-este metoda ideală de igienă dentară pentru purtătorii de aparate dentare fixe;
-este obligatoriu de folosit de către pacientii cu implanturi dentare, aceștia necesitând o igienă riguroasă;
-este indicat și la pacienții cu punți fixe mari de peste 5 dinți, sau purtătorii de proteze scheletate;
-îndepărtează și cele mai mici fragmente de alimente.

Cum să folosim dușul bucal?
Dușul bucal se folosește zilnic, eventual după fiecare masă. Dimineața și seara se utilizează după periaj, se pune apă caldă și se adaugă câteva picături de apă de gură (opțional).
Foarte important de precizat este faptul că dușul bucal nu înlocuiește periuța de dinți, dușul bucal este o alternativă la ața dentară. Cu ajutorul lui eliminăm resturile alimentare dintre spațiile interdentare, cu periuța de dinți îndepărtăm placa bacteriană de pe suprafețele dintelui. Există mai multe tipuri de dușuri bucale: fixe sau portabile, cu jet de apă continuu sau cu jeturi intermitente. Dușul bucal funcționează pulsând jeturi de apă cu viteză foarte mare.

Bibliografie: https://jollydent.ro/dusul-bucal-sau-ata-dentara-ce-sa-ale.../

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți